aanmelden nieuwsbrief verhuur informatie

GouwePlein Waddinxveen

Centrum Waddinxveen
  • home 2
  • home 2
  • home 2

Nieuws & Agenda

Voetbalplaatjes spaaractie

Voetbalplaatjes spaaractie

Spaar al onze Waddinxveense voetbalhelden mee in jouw unieke verzamelalbum!

Op woensdag 25 oktober start in Winkelcentrum Gouweplein de voetbalplaatjes spaaractie, in samenwerking met de twee voetbalclubs in Waddinxveen, ASW en Be Fair. Klanten van Winkelcentrum Gouweplein kunnen tot en met 3 december voetbalplaatjes sparen. Bij besteding van €10,- in de winkels krijgen klanten een zakje met plaatjes van voetbalclubs Be Fair of ASW. Dit, met een maximum van 10 zakjes met plaatjes per aankoop/kassabon.

Spaar onze plaatselijke voetbalhelden allemaal in jouw unieke ASW of Be Fair verzamelalbum. De verzamelalbums zijn gratis af te halen bij Kippie, Primera of de Kaashakker in Winkelcentrum Gouweplein. Let wel; OP=OP.

Ruilmiddag
Op woensdagmiddag 15 november wordt er tussen 13.00 en 17.00 uur een voetbalplaatjes ruilmiddag georganiseerd in Doorsteek 1. Bemachtig jij deze middag dat ene laatste plaatje dat jouw album compleet maakt? Het winkelcentrum zorgt voor iets te drinken en wat lekkers. Vergeet jouw album en dubbele plaatjes niet mee te nemen deze middag... en ruilen maar!

De Tuin van de Sint

De Tuin van de Sint

"Hij komt... hij komt..."

Sinterklaas intocht
Ook dit jaar wordt de Sint feestelijk onthaald. Dit keer op zaterdag 18 november om 10.00 uur aan de Nesse door de nieuwe burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis. Vanaf 10.45 uur volgt de rondtour van de Sint en Pieten langs alle winkelcentra in Waddinxveen. De tour eindigt om 15.00 uur in Winkelcentrum Gouweplein. Het complete programma van de intocht wordt gepubliceerd op de speciale Sinterklaaspagina in Hart van Holland en staat nu al op winkeleninwaddinxveen.nl.

De Tuin van de Sint
Afgelopen drie jaar bezochten duizenden kinderen met hun ouders, opa's en oma's de Sint en Pieten in hun tijdelijke huis én tuin aan de Promenade 158 in ons winkelcentrum. Na de Sinterklaasintocht op 18 november 2017 laten de Pieten opnieuw hun speeltuin hier ver vandaan heel dichtbij in datzelfde winkelpand in Winkelcentrum Gouweplein nabootsen.

Sint en Pieten krijgen op zaterdag 25 november om 11.00 uur de sleutel van het 'tuinhek' dat toegang geeft tot de overdekte Tuin van de Sint. Deze grote tuin, tussen Bakker Ammerlaan en Mulder Mode, is opgedeeld in een aantal kleine tuinen vol met verrassingen. Spring in de stal. Vis in de vijver. Help Pieten de was ophangen. Daag ze uit in de speeltuin. Knuffel de konijnen in de dierentuin. Ontmoet Sinterklaas in zijn sprookjesachtige prieel. En, en, en… Kortom, dit is de plek waar kinderen eens flink de bloemetjes buiten... uh binnen kunnen zetten.

Op de zaterdagen 25 november en 2 december van 11.00 tot 16.00 uur en op vrijdag 1 december van 13.00 tot 18.00 uur geniet Sint van zijn tuin en zijn de Pieten aan het tuinieren. Omdat OndernemersVereniging Gouweplein het tuinonderhoud betaalt heeft, is de toegang voor iedereen helemaal gratis!
Sint en Pieten rekenen op veel visite. Zoveel zelfs dat uit veiligheidsoverwegingen niet alle visite tegelijk in de tuin terecht kan. Houd daarom rekening met een eventuele wachttijd buiten de Tuin van de Sint of bezoek eerst de winkels in winkelcentrum Gouweplein en kom later alsnog terug.

Uitnodiging Expositie in Galerie Kunstzicht

Uitnodiging Expositie in Galerie Kunstzicht

Zaterdag 18 november om 15.00 uur is in Galerie Kunstzicht de opening van een expositie met werk van gastexposanten Astrid Sijtzema, Marco Bollaart en Pierre van der Velden. De tentoonstelling loopt van donderdag 16 november t/m zaterdag 23 december 2017.

Voor de Boskoopse Astrid Sijtzema zijn haar schilderijen een ontdekkingsreis in experimenteren, nieuwe
dingen ontdekken en laat zij zich tijdens het scheppingsproces meeslepen in haar zoektocht naar vorm,
kleur en compositie. In het werk op deze expositie is ‘de mens onderweg’ een van haar inspiratiebronnen,
waarin zij de kracht van het samenzijn en het alleenzijn laat voelen. Afgelopen jaar heeft zij het jaartraject ‘op weg naar het kunstenaarschap’ bij Academie Filarski afgerond, een creatief jaar van ontdekken en verdieping. www.astridsijtzema.nl

Straatfotografie is voor Boskoper Marco Bollaart een geliefd onderwerp. Regelmatig gaat hij de straat op
om mooie momenten uit het dagelijks leven vast te leggen, waarbij het altijd weer een verrassing is wat de
resultaten die dag zullen zijn. Poserende personen op de foto’s zijn voor hem uit den boze, dus is het zaak
om zelf niet al te opvallend aanwezig te zijn. Op deze expositie toont Marco een serie zwartwit foto’s, waarbij opvalt dat deze zowel onder- als overbelicht vaak het best tot hun recht komen. www.marcobollaart.nl

Pieter Antonie (Pierre) van der Velden maakt beelden in steen, die vanuit zijn creativiteit en fantasie een
scala aan abstracte en figuratieve vormen opleveren. Het boeiende van beeldhouwen vindt hij het samenspel van handen en geest dat onlosmakelijk van elkaar leidt tot een creatieve en vaak intuïtieve vormgeving. Tot in de kleinste details zoekt Pierre naar mogelijkheden die kunnen bijdragen tot verhoging van de expressie en ook de scherpe lijnen en rondingen met elkaar te koppelen tot een krachtig driedimensionaal geheel. Naast beeldhouwen vindt hij ook voldoening in schilderen en poëzie.  www.beeldenatelierpierre.nl

Wilt u nog iets leuks kopen voor de komende feestdagen? Kom dan zaterdag 25 november tussen 11.00 en 16.00 uur op onze Cadeau-markt, met een ruim aanbod van oa sieraden, zijden shawls en tal van andere cadeau-ideeën van diverse kunstenaars!

De vaste exposanten Henk Bloks, Janny Buijs, Annelies de Graaf en Jelle Verwerda tonen doorlopend hun werk.

U vindt Galerie Kunstzicht aan Tussenzicht 3 in Winkelcentrum Gouweplein te Waddinxveen
Info: 06 21851053
Openingstijden:
-donderdag en vrijdag van 13.00 - 17.00 uur
-zaterdag van 11.00 - 17.00 uur

OPW Kras&Win; actie 2017

OPW Kras&Win; actie 2017

Tegelijk met de Sinterklaasintocht start de OPW Kras&Win actie. Wie bij de leden van het Ondernemers Platform Waddinxveen (OPW) met een winkel, restaurant of garagebedrijf koopt die ontvangt tot en met 31 december 2017 per besteding van € 10,- een gratis kraslot. Het maximaal aantal kraskaarten per aankoop is 10. Op die manier maken klanten kans op één van de ruim 800 (!) mooie prijzen ter waarde van € 7,50 of (veel) meer die de OPW en ruim 40 enthousiaste leden ter beschikking stellen.

Deelnemers die OPW Kras&Win-kaarten uitgeven zijn onder meer herkenbaar aan het affiche en naamsvermelding op winkeleninwaddinxveen.nl. Op deze website staan ook de verwijzingen van de winnende codes naar de prijzen en bijbehorende afhaaladressen. De prijzen kunnen daar tot en met 31 januari 2018 in ruil voor de winnende kraskaart worden afgehaald. Daarna vervalt het recht op die prijs.

OPW Kras&Win - de winnende codes & prijzen
Kraskaarten waarop een prijs is gevallen zijn voorzien van een code die naar een OPW-lid en bijbehorende prijs verwijst. Dit OPW-lid stelt tegen inlevering van de kraskaart met daarop zijn code de gratis prijs ter beschikking aan de winnaar. Indien de winnaar niet over de originele kraskaart met code beschikt, vervalt het recht op zijn prijs. De prijs dient vóór 31 januari 2018 door de winnaar bij het OPW-lid te zijn afgehaald anders vervalt het recht op die prijs.

Kijk voor meer informatie op: winkeleninwaddinxveen.nl

 

RTW Kerstshow met bekende artiesten

RTW Kerstshow met bekende artiesten

Op zaterdag 16 december presenteert RTW in Cultuurhuys De Kroon “Kerst Met RTW”.

In deze kerstshow zullen tal van prominente artiesten acte de presence geven: George Baker, Saskia en Serge, Mariska van Kolck, Marc Canto, John Reels en Opera Familia zijn de grote namen die live zullen optreden.

Maar ook Lou Prince, Sylvia Samson, Davey Dilamo, Sylvia Smit, Monique Verhoef, Perry Zuidam, Duo Feel Good, John Anders en Inez zullen de prachtigste sfeervolle kerstsongs zingen. En een kerstshow is niet compleet zonder koor: Gospelkoor Sound Of Celebration komt met 40 zangers en zangeressen live voor u optreden. DJ Maria Love uit Ibiza maakt het kerstfeest compleet. Zij verzorgt een set volledig in kerstsfeer.

De presentatie ligt in handen van Piet Souer (bekend van o.a. Lenny Kuhr en Luv), Rita Young (zangeres en programmamaker RTV Vlaardingen) en Michael Bakker (DJ 192, Veronica en producent bij RTL).

Kerst met RTW duurt van 10.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis, maar vol is vol. Er is geen kaartverkoop.

RTW zal deze unieke show uiteraard live uitzenden via de FM, DAB+ en via de Stream. De show zal herhaald worden op 1e Kerstdag.

Er is GEEN kaartverkoop. U kunt dus geen kaarten bestellen of kopen. Entree is gratis en Vol is Vol!

Exposities in de trap- en raamvitrines in De Kroon

Exposities in de trap- en raamvitrines in De Kroon

In de trap- en raamvitrines van Cultuurhuys “De Kroon” in Waddinxveen exposeren Aart van Hees en Jaap de Gijt.

In de raamvitrines van De Kroon exposeert Aart van Hees met schilderijen. Na een werkzaam leven op het water, is Aart zich gaan toeleggen op schilderen met allerlei technieken. Aquarel, acryl en olieverf zijn de materialen waarmee hij zijn schilderijen maakt, die vaak te maken hebben met het water, meren en de zee. Voor inlichtingen over het werk: aartvanhees@me.com

Jaap de Gijt houdt zich bezig met het maken van sculpturen, die in de trapvitrines te zien zijn. Onafhankelijk van het materiaal laat hij zich volledig leiden door de vorm en het karakter daarvan. Door het toevoegen of verwijderen van onderdelen ontstaat het gewenste en vaak verrassende resultaat. Het materiaal kan metaal, steen, hout o.i.d. zijn en ook combinaties hiervan. Zaken die waardeloos lijken en door anderen vaak weg worden gegooid, kunnen bij Jaap  fungeren als onderdeel van de door hem gemaakte sculpturen. Voor inlichtingen over zijn werk: www.jaapdegijt.nl

Uitnodiging expositie in Galerie Kunstzicht

Uitnodiging expositie in Galerie Kunstzicht

Van donderdag 5 oktober tot en met 11 november 2017 exposeren Elly ter Heurne met glasobjecten en Truus Martens met schilderijen in Galerie Kunstzicht.

Hield Elly ter Heurne zich aanvankelijk bezig met beeldhouwen, nu is zij al jaren enthousiast over de
techniek ‘glasfusing’ en vindt glas prachtig materiaal om mee te werken. Haar schalen en staande objecten
zoals gitaren, maar ook haar sieraden kenmerken zich door veel kleurgebruik en diversiteit. Elly, die in het
verleden cursussen in diverse disciplines volgde, exposeert veelvuldig. Zij staat op kunstmarkten en geeft
tevens workshops in haar woonplaats Capelle aan den IJssel. Zie ook www.ellyterheurne.nl

In de serie schilderijen die Truus Martens uit Alphen aan den Rijn in Galerie Kunstzicht toont, is haar sterke
binding met de natuur bijna voelbaar. Zij werkt dan ook het liefst met gevonden materialen zoals zand,
aarde, stenen, hout en natuurlijke pigmenten. Zij gebruikt geen kwast maar ‘boetseert’ als het ware haar
kunstwerken, waardoor gelaagdheid, aardse kleuren en structuren ontstaan. Op deze expositie zijn ook een
aantal van haar intuïtieve acryl schilderijen te zien. Zie ook www.truusmartens.exto.nl

Beide kunstenaars zijn een aantal keren tijdens de vaste openingstijden van Galerie Kunstzicht aanwezig.
In verband met de Open Atelier Route Waddinxveen heet Elly ter Heurne haar gasten op zaterdag 7 oktober
welkom en Truus Martens op zondag 8 oktober.


De vaste exposanten Henk Bloks, Janny Buijs, Annelies de Graaf en Jelle Verwerda tonen doorlopend hun werk.

U vindt Galerie Kunstzicht aan Tussenzicht 3 in Winkelcentrum Gouweplein te Waddinxveen
Info: 06 21851053
Openingstijden:
-donderdag en vrijdag van 13.00 - 17.00 uur
-zaterdag van 11.00 - 17.00 uur

Woensdagmiddag activiteiten

Woensdagmiddag activiteiten

Één keer in de twee weken worden de leukste woensdagmiddag activiteiten georganiseerd in het Gouweplein-woensdagmiddag activiteiten clubhuis: Doorsteek 1. Creatievelingen kunnen hier tussen 13.00 en 17.00 uur hun creatieve ei kwijt en maken samen de mooiste creaties. Doe gezellig mee en enjoy!

Woensdag 30 augustus
Sleutelhangers met je eigen naam maken

Superhandig voor aan je rugtas of sleutelbos! Vanmiddag maken we een sleutelhanger met je eigen naam.

Woensdag 13 september
Maak je eigen mini prikbord met stof

Een onderzetter beplakken we met verschillende stukjes stof en zo maken we de leukste mini prikborden om je favoriete foto’s aan op te hangen.

Woensdag 27 september
Dennenappel dieren knutselen

Het is herfst! Vanmiddag maken we van dennenappels en vilt allerlei dieren uit het bos. Kies uit één van de zes ontwerpen: eekhoorn, vos, uil, das, konijn en egel.

Woensdag 11 oktober
Boekenwurm leggers maken

Speciaal voor de Kinderboekenweek knutselen we vanmiddag deze super schattige boekenwurm leggers.

Woensdag 25 oktober
Lantaarntjes maken (i.v.m. de Lampionnenoptocht op 26 oktober)

Vanmiddag maken we lantaarntjes, speciaal voor de Lampionnenoptocht van morgen.

Woensdag 8 november
Uiltjes met pompon knutselen

We maken deze vrolijke uiltjes met door de kinderen zelfgemaakte pompons en foam. Kies een van de drie kleuren.

Woensdag 22 november
Chocoloadeletter versieren

Na het succes van vorig jaar opnieuw de woensdagmiddagactiviteit chocoladeletter versieren. De chocoladeletters worden netjes ingepakt om mee naar huis te nemen. Let op: kom op tijd, want op=op! 


*er wordt iedere activiteit ruim ingekocht, maar op=op

Vrolijke regenvangers in de Doorsteek

Vrolijke regenvangers in de Doorsteek

Om uw bezoek aan Winkelcentrum Gouweplein en met name de winkels in de Doorsteek nog aangenamer te maken, is deze charmante winkelstraat in het hart van het winkelcentrum sinds afgelopen week opgevrolijkt.

Deze decoratie komt met name in Zuid-Europese steden voor en sinds afgelopen week is het ook in Waddinxveen een opvallend gezicht: hangende paraplu's boven een winkelstraat. Vanaf afgelopen donderdag hangen ze in de Doorsteek in Winkelcentrum Gouweplein.

Ondernemersvereniging Gouweplein wil op deze manier de straat met haar veelzijdige winkelaanbod aantrekkelijker maken. De paraplu's hangen in vele kleuren en zijn verspreid over de hele lengte van de straat.

Share Facebook Share Tweet