aanmelden nieuwsbrief verhuur informatie

GouwePlein Waddinxveen

Centrum Waddinxveen
  • home 2
  • home 2
  • home 2

Nieuws & Agenda

Woensdagmiddag activiteiten

Woensdagmiddag activiteiten

Één keer in de twee weken worden de leukste woensdagmiddagactiviteiten georganiseerd in het Gouweplein-woensdagmiddagactiviteiten clubhuis: Doorsteek 1. Creatievelingen kunnen hier tussen 13.00 en 17.00 uur gratis mee knutselen! Bekijk hieronder de activiteitenplanning voor het eerste kwartaal van 2018.

woensdag 10 januari: Sneeuwbol met sneeuwprinses knutselen
De kinderen kunnen deze middag zelf hun eigen schudbol maken. Kleur de tekening van de sneeuwprinses in, zet hem in het midden van de bol. Vul de bol vervolgens met water en schudden maar!

woensdag 24 januari: Vogelvoerslinger maken
In de winter mogen we de vogeltjes best wat extra verwennen, daarom knutselen we vanmiddag een vogelvoer slinger.

woensdag 7 februari: Hartvormig waxinelichthouder versieren
Speciaal voor Valentijnsdag knutselen we een hartvormige waxinelichthouder. Doe er een kaarsje in en steek hem aan op een romantische avond met jou valentijn.

woensdag 21 februari: Lopende dinosaurus of eenhoorn maken
Vanmiddag knutselen we een eigen Dinosaurus of Eenhoorn. Zijn ze klaar? Dan kunnen ze echt lopen!

woensdag 7 maart: Waterkersbakje knutselen
Knutsel je eigen waterkers kweekbakje! Versier het bakje naar eigen inzicht en kweek zelf je eigen waterkers.

woensdag 21 maart: Paaskuiken schilderijtjes maken
Het is bijna Pasen! Daarom gaan we vanmiddag Paasknutselen. Met gekleurde bordjes wol en vilt maken we vrolijke kuiken schilderijtjes.

woensdag 4 april: Hamburger van snoepjes maken
Voor iedereen die van zoetigheid houdt is deze hamburger van snoepjes een ware traktatie. Van verschillende soorten koek en snoep kunnen de kinderen eigen hamburgers maken. In een versiert doosje mogen de hamburgers mee naar huis!
 

*er wordt iedere activiteit ruim ingekocht, maar op=op

Jubileumexpositie Waddinxveense Kunstkring in Cultuurhuys De Kroon

Jubileumexpositie Waddinxveense Kunstkring in Cultuurhuys De Kroon

Als start van de jubileumactiviteiten van de 30 jarige Waddinxveense Kunstkring wordt er in de vitrines van Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein in Waddinxveen vanaf 29 december tot 10 februari 2018 een expositie ingericht. Er wordt werk van enkele mensen van het eerste uur opgehangen en werk van vier nieuwe leden. In de trapvitrines worden foto’s van de fotoclub van de Kunstkring getoond.

De Waddinxveense Kunstkring is in 1988 opgericht door een aantal enthousiaste vrijetijdskunstenaars en de vereniging is uitgegroeid tot een grote club kunstliefhebbers. Er zijn nu ongeveer 280 leden, die regelmatig de lezingen bezoeken en aan excursies deelnemen. Daarnaast timmert de Kunstkring aan de weg met  tentoonstellingen, cursussen en activiteiten op scholen. Voor dat werk kreeg de kunstkring in 2013 de Cultuurprijs van de gemeente Waddinxveen.

Natuurlijk zijn er meer festiviteiten in het jubileumjaar, zoals de voorjaarsexpositie op 23, 24 en 25 maart met als thema “Jarig”, op 26 mei het Jubileumfestival en op 29 september het Kistjesproject. Voor andere activiteiten moet u de kranten goed in de gaten houden of kijken op de site van de Waddinxveense Kunstkring, www.waddinxveensekunstkring.nl

Uitnodiging Expositie in Galerie Kunstzicht

Uitnodiging Expositie in Galerie Kunstzicht

Zaterdag 13 januari om 15.00 uur is in Galerie Kunstzicht de opening van de 1ste expositie in het nieuwe jaar met werk van gastexposanten Victor van Leeuwen, Anneke van Eijken en Jacques Ruiter. De tentoonstelling loopt van donderdag 11 januari t/m zaterdag 17 februari 2018.

Victor van Leeuwen toont fotografie waar hij zich sinds zijn opleiding al ruim 40 jaar mee bezig houdt. Zijn passie voor fotografie is duidelijk en met een mix van ervaring, creativiteit en de constante behoefte zich te verbeteren, vertaalt hij zijn levensvisie in zijn werk. “Wat ik maak verzin ik niet, het is er al” en hij probeert hiermee de toeschouwer aan het denken te zetten. De vraag: “Is dit wel fotografie”, is het mooiste compliment dat hij ooit kreeg, aldus Victor. Kom dus zelf kijken of u het hiermee eens bent! www.victorvanleeuwen.nl

Anneke van Eijken volgde opleidingen in tekenen en aquarelleren bij het CKC in Zoetermeer en bij de Kunstschule Prischedko te Trier (Dld) en blijft tot op heden voor haar verdere ontwikkeling en inspiratie workshops volgen. Zij is gegrepen door de ‘nat in nat’ techniek met gebruik van veel pigment op dik aquarelpapier en door ervaring met diverse methodes, zoals ook Japanse schildertechnieken, maakt zij verrassende schilderijen. Haar werk vraagt absoluut om een bezoek aan deze tentoonstelling!

Jacques Ruiter toont een serie keramiek met verwerking van brokaatzijde. Bij o.a. het CKC in Zoetermeer volgde hij opleidingen in diverse technieken maar via zijn vrouw Anneke maakte hij kennis met de Japanse houten kimekomi poppen. Hierdoor kwam hij op het idee brokaatzijde toe te passen op zijn keramieken. De grote uitdaging de schoonheid en soepelheid van deze zijde te combineren met het harde en robuuste in de keramiek en het enthousiasme over de pracht van deze creaties deelt hij graag met anderen!

De vaste exposanten Henk Bloks, Janny Buijs, Annelies de Graaf en Jelle Verwerda tonen doorlopend hun werk.

U vindt Galerie Kunstzicht aan Tussenzicht 3 in Winkelcentrum Gouweplein te Waddinxveen
Info: 06-21851053
Openingstijden:
-donderdag en vrijdag van 13.00 - 17.00 uur
-zaterdag van 11.00 - 17.00 uur

OPW Kras&Win; actie 2017

OPW Kras&Win; actie 2017

Tegelijk met de Sinterklaasintocht start de OPW Kras&Win actie. Wie bij de leden van het Ondernemers Platform Waddinxveen (OPW) met een winkel, restaurant of garagebedrijf koopt die ontvangt tot en met 31 december 2017 per besteding van € 10,- een gratis kraslot. Het maximaal aantal kraskaarten per aankoop is 10. Op die manier maken klanten kans op één van de ruim 800 (!) mooie prijzen ter waarde van € 7,50 of (veel) meer die de OPW en ruim 40 enthousiaste leden ter beschikking stellen.

Deelnemers die OPW Kras&Win-kaarten uitgeven zijn onder meer herkenbaar aan het affiche en naamsvermelding op winkeleninwaddinxveen.nl. Op deze website staan ook de verwijzingen van de winnende codes naar de prijzen en bijbehorende afhaaladressen. De prijzen kunnen daar tot en met 31 januari 2018 in ruil voor de winnende kraskaart worden afgehaald. Daarna vervalt het recht op die prijs.

OPW Kras&Win - de winnende codes & prijzen
Kraskaarten waarop een prijs is gevallen zijn voorzien van een code die naar een OPW-lid en bijbehorende prijs verwijst. Dit OPW-lid stelt tegen inlevering van de kraskaart met daarop zijn code de gratis prijs ter beschikking aan de winnaar. Indien de winnaar niet over de originele kraskaart met code beschikt, vervalt het recht op zijn prijs. De prijs dient vóór 31 januari 2018 door de winnaar bij het OPW-lid te zijn afgehaald anders vervalt het recht op die prijs.

Kijk voor meer informatie op: winkeleninwaddinxveen.nl

 

Vrolijke regenvangers in de Doorsteek

Vrolijke regenvangers in de Doorsteek

Om uw bezoek aan Winkelcentrum Gouweplein en met name de winkels in de Doorsteek nog aangenamer te maken, is deze charmante winkelstraat in het hart van het winkelcentrum sinds afgelopen week opgevrolijkt.

Deze decoratie komt met name in Zuid-Europese steden voor en sinds afgelopen week is het ook in Waddinxveen een opvallend gezicht: hangende paraplu's boven een winkelstraat. Vanaf afgelopen donderdag hangen ze in de Doorsteek in Winkelcentrum Gouweplein.

Ondernemersvereniging Gouweplein wil op deze manier de straat met haar veelzijdige winkelaanbod aantrekkelijker maken. De paraplu's hangen in vele kleuren en zijn verspreid over de hele lengte van de straat.

Share Facebook Share Tweet