aanmelden nieuwsbrief verhuur informatie

GouwePlein Waddinxveen

Centrum Waddinxveen
  • home 2
  • home 2
  • home 2

Nieuws & Agenda

Spectaculaire attractie tijdens Koningsdag (GRATIS!)

Spectaculaire attractie tijdens Koningsdag (GRATIS!)

Op vrijdag 27 april is het Koningsdag. Dat betekent één en al feestelijke gezelligheid in en om Winkelcentrum Gouweplein. De meeste winkels zijn van 9.00 tot 13.00 uur open, dus kun je deze dag gewoon nog terecht voor de laatste oranje-boodschappen.

Sky-Fall attractie
Deze dag zal er van 10.00 tot 15.00 uur een indrukwekkende Sky-Fall attractie op het Gouweplein staan. Waaghalzen begeven zich naar 10 meter hoogte. Niet alleen voor het prachtige uitzicht over Waddinxveen, maar vooral voor een spectaculaire sprong van grote hoogte. Je springt letterlijk naar beneden en tijdens deze jump maak je een complete vrije val, zonder dat je het gevoel hebt dat je ergens aan verbonden bent. Bij de laatste meters zal de speciale winch je zachtjes op de grond neerzetten.
Durf jij de sprong te wagen?

Parkpret
Daarnaast wordt o.a. weer Parkpret (door Stichting Nationale Feestdagen) georganiseerd in het Burgemeester Warnaarplantsoen, nabij Winkelcentrum Gouweplein. Houd voor meer informatie over het programma de website van Stichting Nationale Feestdagen Waddinxveen in de gaten: http://snfwaddinxveen.nl/

Uitnodiging Expositie in Galerie Kunstzicht

Uitnodiging Expositie in Galerie Kunstzicht

Zaterdag 28 april om 15.00 uur is in Galerie Kunstzicht de opening van de expositie met werk van gastexposanten Nora van Klingeren, Anka Omtzigt en Rein de Lange. De tentoonstelling loopt van donderdag 26 april t/m zaterdag 2 juni 2018.

Nora van Klingeren ziet altijd een verhaal en haar inspiratie kan divers zijn. Eerst komt de titel, het verhaal vertelt ze vervolgens in handgeschilderde en gezeefdrukte zijde en wol. De wol is meestal merino aangevuld met andere wolsoorten zoals wensleydale of gotland. Zijde komt voor als vezel, zoals de wol of in grotere of kleinere lapjes. Ze schildert de zijde met de hand en plaatst daar een zelf ontworpen zeefdruk op. Dat zorgt voor contrast. De opbouw in verschillende lagen wol afgewisseld met zijde en het vilten zelf geeft diepte en structuur. Haar oorspronkelijke opleiding is architectuur. Op het gebied van textiel heeft ze diverse trainingen bij o.a. Ria van Els, Claudy Jongstra en Gil de Vloo. Ze laat vrij werk zien, zowel klein als groot. Ze werkt ook graag in opdracht. www.noravanklingeren.nl (wandtextiel) en www.stof-tot-stof.nl (lijkwaden)

Vrouwenfiguren van keramiek, op verschillende manieren vorm gegeven, is het werk van Anka Omtzigt. Zij wil voor en in haar figuren evenwicht vinden tussen spanning en harmonie, verstilling en dynamiek. De technieken die ze hanteert heeft ze zich eigen gemaakt tijdens een 3-jarige keramiek opleiding bij SBB (Stichting Bevordering Beroepsopleiding) in Gouda voor draaien en handvormen. Daarna volgde een verdere specialisatie tijdens diverse masterclasses om alle facetten op haar vakgebied te doorgronden (raku, pitfire, hout-en zoutstook). Anka streeft daarbij naar een schijnbare eenvoud in haar werk. De vrouwen, die hier getoond worden stralen die eenvoud uit, maar eenvoud die ook bedrieglijk is, er is altijd meer aan de hand. Ze prikkelen de zintuigen en onze geest, elk figuur voedt op eigen wijze de verbeelding. Leer deze vrouwen kennen, kijk door haar uiterlijk, door haar huid heen. www.anka-keramiek.nl

In 2006 begon Rein de Lange zijn fotografiehobby bij Fotogroep Zoetermeer. Na enkele cursussen bij de Goudse fotografe Judith Ivens stapte hij over naar de Goudse Foto Club en vorig jaar heeft hij de fotoclub van de Waddinxveense Kunst Kring opgericht. Begin dit jaar was hij medeoprichter van het Fotografennetwerk Groene Hart. Door zijn stedenbouwkundige achtergrond gaat zijn fotografische belangstelling vooral uit naar de gebouwde omgeving. Aanvankelijk richtte hij zich op architectuurfotografie waarbij vormen, lijnen en kleuren centraal stonden. Momenteel is hij ook met de openbare ruimte bezig waarin de gebruiker, de mens, een plaats heeft en de bebouwing het decor vormt. Soms hebben zijn foto’s ook een documentair karakter, of wil hij laten zien waarover hij zich verwondert. www.flickr.com/photos/erdela
 

De vaste exposanten Henk Bloks, Janny Buijs, Annelies de Graaf en Jelle Verwerda tonen doorlopend hun werk.

U vindt Galerie Kunstzicht aan Tussenzicht 3 in Winkelcentrum Gouweplein te Waddinxveen
Info: 06-21851053, www.galeriekunstzicht.nl
Openingstijden:
-donderdag en vrijdag van 13.00 - 17.00 uur
-zaterdag van 11.00 - 17.00 uur

Woensdagmiddag activiteiten

Woensdagmiddag activiteiten

Één keer in de twee weken worden de leukste woensdagmiddagactiviteiten georganiseerd in het Gouweplein-woensdagmiddag clubhuis: Doorsteek 1. Creatievelingen kunnen hier tussen 13.00 en 17.00 uur gratis knutselen! Bekijk hieronder de activiteitenplanning voor het tweede kwartaal van 2018.

woensdag 18 april: Moestuinprikkers maken
Deze middag knutselen we houten stokjes in 10 verschillende ontwerpen; lente-ui, aardappel, tomaat, prei, radijs, paddenstoel, aubergine, courgette, broccoli en wortel. De houten stokjes kunnen we inkleuren en bij de moestuintjes zetten.

woensdag 2 mei: Moederdag folieballon kleuren
Uniek in Nederland: kleur je eigen folieballon. Speciaal voor mama kleuren we deze hartjes folieballon in de mooiste kleuren.

woensdag 16 mei: PAW Patrol upcycling / knutselen
Doe jij ook mee? Maak je eigen Chase, Marshall, Zuma of Skye met schijnbaar nutteloze materialen die je thuis zomaar kunt tegenkomen.

woensdag 30 mei: Foam Clay sleutelhangers maken
Tijdens deze activiteit maken de kinderen een sleutelhanger van een gekozen figuur gedecoreerd met de trend van 2015: Foam Clay!

woensdag 13 juni: Vaderdag t-shirt fotolijstje knutselen
Speciaal voor papa maken we deze middag t-shirt fotolijstjes. We kleuren de fotolijst in en versieren deze met stickers. Wat zal papa daar zondag blij mee zijn!

woensdag 27 juni: Egeltje maken
Van Silk Clay, afwasborstel en wiebelogen knutselen we schattige egeltjes. Voorzichtig meenemen naar
huis en de klei goed laten opdrogen.

woensdag 11 juli: Schatkistje / Juwelenkistje maken
Deze middag versieren we kleine schatkistjes en juwelenkistjes met stiften, stickers en pailletten. Neem het kistje mee naar huis en bewaar er sieraden of andere spulletjes in.

*er wordt iedere activiteit ruim ingekocht, maar op=op

Uitnodiging Expositie in Galerie Kunstzicht

Uitnodiging Expositie in Galerie Kunstzicht

Op zaterdag 7 april wordt in Galerie Kunstzicht de gastexpositie van de cursisten van de GarenspinnerijAkademie officieel geopend door de directeur van het Cultuurhuis Garenspinnerij Willem van den Broek.

De Academie is in 2017 van start gegaan. Algemene doel is: leer in 3 jaar alles wat nodig is om tot een goed resultaat te komen. Je bestudeert klassieke technieken en expressieve of abstracte manieren van werken.
Of je nu beginner bent of gevorderd, het doel is je vaardigheden en kennis te vergroten om een intenser eindresultaat op papier of doek te bereiken. Iedere exposant kiest voor deze expositie zijn/haar beste werk.

De Academie kent ateliers en werkplaatsen. Tijdens de atelierlessen worden gerichte opdrachten gegeven en in de werkplaats werken de cursisten zelfstandig aan hun eigen project onder begeleiding van een docent.

De docenten van de GarenspinnerijAcademie zijn Suzan Schuttelaar en Ruud Verkerk. Beiden gerenommeerde kunstschilders met ieder hun eigen stijl en interesses. Maar bovenal zijn ze gedreven, ervaren en deskundig en weten zij hun cursisten te stimuleren. Hun verschil in aanpak laat vooral zien dat tekenen en schilderen iets heel persoonlijks is, waar ieder op een eigen manier mee om kan gaan.

Galerie Kunstzicht is enthousiast om het werk van de cursisten te laten zien en nodigt ieder van harte uit om een kijkje te komen nemen vanaf donderdag 5 april t/m zondag 22 april 2018

De vaste exposanten Henk Bloks, Janny Buijs, Annelies de Graaf en Jelle Verwerda tonen doorlopend hun werk.

U vindt Galerie Kunstzicht aan Tussenzicht 3 in Winkelcentrum Gouweplein te Waddinxveen
Info: 06-21851053, www.galeriekunstzicht.nl
Openingstijden:
-donderdag en vrijdag van 13.00 - 17.00 uur
-zaterdag van 11.00 - 17.00 uur

Vrolijke regenvangers in de Doorsteek

Vrolijke regenvangers in de Doorsteek

Om uw bezoek aan Winkelcentrum Gouweplein en met name de winkels in de Doorsteek nog aangenamer te maken, is deze charmante winkelstraat in het hart van het winkelcentrum sinds afgelopen week opgevrolijkt.

Deze decoratie komt met name in Zuid-Europese steden voor en sinds afgelopen week is het ook in Waddinxveen een opvallend gezicht: hangende paraplu's boven een winkelstraat. Vanaf afgelopen donderdag hangen ze in de Doorsteek in Winkelcentrum Gouweplein.

Ondernemersvereniging Gouweplein wil op deze manier de straat met haar veelzijdige winkelaanbod aantrekkelijker maken. De paraplu's hangen in vele kleuren en zijn verspreid over de hele lengte van de straat.

Share Facebook Share Tweet