aanmelden nieuwsbrief verhuur informatie

GouwePlein Waddinxveen

Centrum Waddinxveen
  • home 2
  • home 2
  • home 2

Nieuws & Agenda

Demonstratie springen en dansen door Dans- en Turnvereniging TOOS

Demonstratie springen en dansen door Dans- en Turnvereniging TOOS

Kom op zaterdag 16 september tussen 10.00 en 16.00 uur kennis maken met Dans- en Turnvereniging TOOS, in het winkelcentrum. Zij staan deze dag op het plein tussen de roltrap en de Jumbo en promoten hun sport in het kader van de AH landelijke Sportactie. Er worden demonstraties trampoline- en tumblingbaan springen opgevoerd. Ook is er muziek en dans!

Tweede Duurzaamheidsmarkt op het Gouweplein

Tweede Duurzaamheidsmarkt op het Gouweplein

Op zaterdag 16 september vindt in Winkelcentrum Gouweplein de tweede Waddinxveense Duurzaamheidsmarkt plaats. Van 10.00 tot 16.00 uur bent u van harte welkom om u te laten informeren over diverse facetten van duurzaamheid. Zo is er aandacht voor zonnepanelen, windenergie, warmtepompen, isolatiemaatregelen, elektrisch vervoer, de duurzame tuin etc. De gemeente is ook aanwezig en laat zien hoe ze werkt aan een duurzamer Waddinxveen. Cyclus vraagt aandacht voor afval scheiden. Twee Waddinxveense deelnemers aan de Duurzame Huizenroute vertellen uit eigen ervaring hoe zij bezig zijn met het duurzaam maken van hun woning.

De markt wordt georganiseerd door de werkgroep Duurzaam Waddinxveen en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente.
Meer informatie is te vinden op duurzaamwaddinxveen.nl

Showtime in het Gouweplein

Showtime in het Gouweplein

Prachtige warme modecombinaties! Op zaterdag 30 september is het showtime in Winkelcentrum Gouweplein. Bezoek één van de najaarsmodeshows en laat je inspireren door de nieuwste collecties in dames-, heren- en kinderkleding, brillen, tassen, schoenen en andere accessoires. Om 12.00 en 14.00 uur trakteren de mode- en accessoires winkels van Winkelcentrum Gouweplein je op mooie combinaties & originele presentaties van de najaarsmode van 2017. De shows zijn rijk gevuld met dans, najaarstrends, muziek & modellen.

Op het Gouweplein komt een verhoogde catwalk waar Waddinxveense modellen de nieuwe najaarscollecties presenteren. Dansschool La Danza ondersteunt het geheel met geweldige dans shows! Natuurlijk kun je op deze feestelijke dag ook profiteren van speciale aanbiedingen.

BE A MODEL!
Altijd al model willen zijn? Meld je aan en wie weet steel jij de show op de catwalk tijdens het evenement! Be fashionable, maar niet te laat! Stuur ons voor 8 september via gouweplein@tidee.nl een mail met jouw naam en leeftijd + recent genomen foto en DOE MEE!

Barbecue wedstrijd op de Marktstraat

Barbecue wedstrijd op de Marktstraat

Op zaterdag 30 september 2017 vindt er een culinaire BBQ wedstrijd plaats op de Marktstraat. De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met (hoofdsponsor) Beef exclusief, de online BBQ winkel uit Waddinxveen, en met de winkeliersvereniging Gouweplein. Er zullen demo's plaatsvinden en u kunt bij de verschillende teams proeven. Wilt u samen met vrienden, familie of collega's meedoen met de wedstrijd? U kunt zich nog opgeven door het formulier in te vullen op www.bbqwaddinxveen.nl. Let wel, het aantal teams dat kan meedoen is beperkt, dus wacht niet te lang.

De wedstrijd
De wedstrijd zelf bestaat uit het klaarmaken van meerdere gerechten. Er worden door de organisatie pakketten met vlees en/of vis uitgedeeld, waar de deelnemende teams iets moois van mogen maken. De wedstrijd bestaat uit vier rondes, waarvan één mysterie ronde. Bij de mysterie ronde zijn de ingrediënten vooraf niet bekend. Bij de overige rondes wordt van tevoren al bekend gemaakt met welke ingrediënten er gewerkt gaat worden. Het team met de beste bereiding en het lekkerste eten wint de wedstrijd.

Het programma
Ronde 1: 13.00 uur inleveren
Ronde 2: 14.00 uur inleveren
Ronde 3: 14.30 uur inleveren
Ronde 4: 15.00 uur inleveren
Bekendmaking winnaars: 16.00 uur

Landelijke competitie
De wedstrijd wordt gehouden onder toezicht van Stichting Barbecue Wedstrijd Nederland. Deze stichting organiseert een landelijke competitie (verschillende BBQ wedstrijden door Nederland) en zorgt voor een eerlijke puntentelling. Meerdere teams doen mee aan al deze wedstrijden, waardoor zij meedingen naar de titel Nederlands Kampioen BBQ. Dit is echter niet verplicht! Teams die uitsluitend mee willen doen aan de wedstrijd in Waddinxveen zijn van harte welkom!

Braderie in de Markstraat

Braderie in de Markstraat

Vier keer per jaar vindt er een Braderie plaats (in de Marktstraat). De komende braderie staat gepland op zaterdag 23 september, van 9.00 tot 17.00 uur. Circa 45 standhouders presenteren mooie producten. Van woonaccessoires en lifestyle artikelen tot de meest hippe hebbedingetjes en culinaire lekkernijen.

Woensdagmiddag activiteiten

Woensdagmiddag activiteiten

Één keer in de twee weken worden de leukste woensdagmiddag activiteiten georganiseerd in het Gouweplein-woensdagmiddag activiteiten clubhuis: Doorsteek 1. Creatievelingen kunnen hier tussen 13.00 en 17.00 uur hun creatieve ei kwijt en maken samen de mooiste creaties. Doe gezellig mee en enjoy!

Woensdag 30 augustus
Sleutelhangers met je eigen naam maken

Superhandig voor aan je rugtas of sleutelbos! Vanmiddag maken we een sleutelhanger met je eigen naam.

Woensdag 13 september
Maak je eigen mini prikbord met stof

Een onderzetter beplakken we met verschillende stukjes stof en zo maken we de leukste mini prikborden om je favoriete foto’s aan op te hangen.

Woensdag 27 september
Dennenappel dieren knutselen

Het is herfst! Vanmiddag maken we van dennenappels en vilt allerlei dieren uit het bos. Kies uit één van de zes ontwerpen: eekhoorn, vos, uil, das, konijn en egel.

Woensdag 11 oktober
Boekenwurm leggers maken

Speciaal voor de Kinderboekenweek knutselen we vanmiddag deze super schattige boekenwurm leggers.

Woensdag 25 oktober
Lantaarntjes maken (i.v.m. de Lampionnenoptocht op 26 oktober)

Vanmiddag maken we lantaarntjes, speciaal voor de Lampionnenoptocht van morgen.

Woensdag 8 november
Uiltjes met pompon knutselen

We maken deze vrolijke uiltjes met door de kinderen zelfgemaakte pompons en foam. Kies een van de drie kleuren.

Woensdag 22 november
Chocoloadeletter versieren

Na het succes van vorig jaar opnieuw de woensdagmiddagactiviteit chocoladeletter versieren. De chocoladeletters worden netjes ingepakt om mee naar huis te nemen. Let op: kom op tijd, want op=op! 


*er wordt iedere activiteit ruim ingekocht, maar op=op

Uitnodiging expositie in Galerie Kunstzicht

Uitnodiging expositie in Galerie Kunstzicht

Zaterdag 26 augustus om 15.00 uur wordt bij Galerie Kunstzicht een expositie geopend met het werk van 3 gastexposanten. Bij de opening met een hapje en een drankje wordt u van harte uitgenodigd om het werk van  Mieke Borgdorff, Cocky van de Velde en Liesbeth Helsels te bezichtigen. De tentoonstelling loopt van donderdag 24 augustus t/m zaterdag 30 september 2017.

Mieke Borgdorff,  werkend in haar atelier in  Rotterdam, exposeert materieschilderingen  waarin de natuur, vergankelijkheid, oxidatieprocessen, maar ook reizen en nostalgie tot uiting komen.  Tijdens het werkproces ontstaan schilderijen die raken, over vroeger en nu, impressies, kosmische landschappen, een wereld om je in te verliezen, contact te maken met wat groter is dan jezelf.  Kijk ook op www.miekeborgdorff.nl

Cocky van der Velde (sinds 1971 wonend in Boskoop), toont een serie beelden in diverse materialen.
Onder leiding van kunstenaar Josiah Onemu  doorliep zij alle fases in het maken van  keramieken en
bronzen beelden. Ook werkt zij met andere materialen zoals papier-maché, verschillende steensoorten
en hout. Meestal staat in haar werk de mens centraal, al dan niet in geabstraheerde vorm.

Liesbeth Hensels (sinds 2000 wonend in Den Haag) exposeert met een collectie  keramiek en volgde hierin o.a. cursussen bij het CKC in Zoetermeer en bekwaamde zich verder via workshops in draaien, ingekleurd porselein en  handgevormd gebruiksgoed. Het was, en is nog steeds voor haar een hele uitdaging om met een blok klei te beginnen en de ideeën en vormen die ze in haar hoofd heeft te verwezenlijken.

Vaste exposanten  Henk Bloks, Janny Buijs, Annelies de Graaf en Jelle Verwerda tonen doorlopend hun werk.

Openingstijden: donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur
zaterdag  11.00 – 17.00 uur
Adres: Tussenzicht 3, Winkelcentrum Gouweplein
Info galerie: 06-21851053
Volg galerie Kunstzicht ook op Facebook

Exposities in Cultuurhuys De Kroon in de zomermaanden

Exposities in Cultuurhuys De Kroon in de zomermaanden

In de trapvitrines en de raamvitrines van Cultuurhuys De Kroon laten Waddinxveners zich zien. Op vrijdag 7 juli werd er onder grote belangstelling een expositie geopend van de fotograaf Annemiek van Eeden. Zij heeft 21 portretten opgehangen van Waddinxveners met een baard. De voorzitter van de expositiecommissie Bert de Rijke, zei blij te zijn met deze expositie van en door Waddinxveners. Ook in de raamvitrines is thans werk te zien van Waddinxveners.

Monique Jansen heeft daar in 5 ramen de voorlopige resultaten van het project De Brug opgesteld. Ook dat is allemaal werk van Waddinxveners, die enthousiast aan dit grote project van Stichting Vonk meewerken. De Rijke riep andere Waddinxveners op om hun verzamelingen tentoon te stellen in de trapvitrines.

De Brug is een ervaringsvoorstelling. Het publiek is niet alleen toeschouwer maar wordt een actieve reiziger en imaginant van het stuk. Hoe? Door het actief te laten meebewegen, meedenken, meezingen en bewust meemaken. Hoe is het is om huis en haard te moeten verlaten om te willen zijn wie je eigenlijk zou willen worden? Een diep zintuiglijke voorstelling met indringende muziek, uitgesproken beeldtaal en gesproken tekst. Het verhaal zit in dat wat niet gezegd wordt maar op ludieke wijze zichtbaar en beleefbaar wordt. Een unieke ervaring voor iedereen op het toneel en in de zaal die wordt meegenomen in een situatie die iedereen kan overkomen!

Tot nu toe hebben er vier thema’s centraal gestaan:

Thuis; wat maakt thuis tot thuis? Stel je voor dat je huis en haard moet verlaten? Hoe ziet jouw thuis eruit? Met de muziek van THUIS creëren we een huiskamer.

Let Music be the bridge; wat maakt muziek (kunst) zo belangrijk? Stel je voor dat er geen muziek (kunst) is? Met de muziek van 'Let Music be the bridge' creëren we een brug.

Tweestrijd; wat maakt wie je bent? Stel je voor dat je mag zijn wie je bent? Hoe ziet jouw wereld er dan uit? Met de muziek van 'Alabama3' als inspiratiebron creëren we een nieuwe wereld.

Droomland; wat maakt dromen zo belangrijk? Stel je voor dat je mag dromen? Hoe zien die dromen er dan uit? Met de muziek van 'Schedrnk' als inspiratiebron creëren we een fantasiewereld.

In vijf raamvitrines langs de Marktstraat zijn de resultaten van 4 workshops al te zien.
Beide exposities zijn in de zomermaanden gratis te bezichtigen.

Vrolijke regenvangers in de Doorsteek

Vrolijke regenvangers in de Doorsteek

Om uw bezoek aan Winkelcentrum Gouweplein en met name de winkels in de Doorsteek nog aangenamer te maken, is deze charmante winkelstraat in het hart van het winkelcentrum sinds afgelopen week opgevrolijkt.

Deze decoratie komt met name in Zuid-Europese steden voor en sinds afgelopen week is het ook in Waddinxveen een opvallend gezicht: hangende paraplu's boven een winkelstraat. Vanaf afgelopen donderdag hangen ze in de Doorsteek in Winkelcentrum Gouweplein.

Ondernemersvereniging Gouweplein wil op deze manier de straat met haar veelzijdige winkelaanbod aantrekkelijker maken. De paraplu's hangen in vele kleuren en zijn verspreid over de hele lengte van de straat.

Share Facebook Share Tweet